Vocem Flentium

De emoties worden vertaald door de naakte stemmen van Vocem Flentium, die krachtig en teder tegelijk zijn.

Vocem Flentium, opgericht in 2014, is een professioneel vocaal ensemble dat zich toelegt op de rijke polyfone traditie. Die kende haar hoogtepunt in de vijftiende en zestiende eeuw.

Vocem Flentium ontleent zijn naam aan twee woorden uit Versa est in Luctum, een dodenmotet van Alonso Lobo (1555-1617). Die twee woorden (wenende stemmen) verwijzen niet alleen naar de vocale uitvoeringspraktijk, maar ook naar het karakter van het repertoire.

Emoties door de naakte stemmen van Vocem Flentium

Hoewel polyfonie nu eens intense vreugde, dan weer diep verdriet verklankt, haalt dat laatste gevoel – de melancholie – in deze muziek vaak de overhand. Geen extraverte exuberantie, wel zachte introspectie. Want misschien graaft de melancholie wel veel dieper in onze ziel dan de meest intense vreugde. De emoties worden vertaald door de naakte stemmen van Vocem Flentium, die krachtig en teder tegelijk zijn.

Polyfonie is zuivere en evenwichtige muziek. In een spel van these en antithese leidt de muziek de zangers steeds weer naar een synthese. Zoeken naar dat rustpunt, waarin de stemmen plots harmonisch boven elkaar staan, is de meest natuurlijke manier om de muziek te benaderen.

Vocem Flentium voert polyfonie uit in de overtuiging dat ze grenzeloos is en uiteindelijk de duisternis, die zij zelf bezingt, overwint.

Contact

Vocem Flentium heeft ook zijn eigen website : https://vocemflentium.be/nl/ , voor contactgegevens kan u op deze website terecht. Wilt u mij boeken voor freelance werk, neem dan een kijkje op mezzo sopraan, mijn freelance pagina.

Vocem Flentium is with Arnout Malfliet and 3 others.

1 year 6 months ago

Nicolas Gombert - Lugebat David Absalon
Een vader (Koning David) weent om zijn gestorven zoon (Absalom)
Repetitie 3 januari 2019, St-Martinuskerk Rijmenam
© Joke Swaan

Vocem Flentium

1 year 6 months ago

Melancholic mood It's not up to me to say this is wonderful music. But i love it. What a pity we can't give any concerts

Vocem Flentium

1 year 10 months ago

Vocem Flentium met Arnout Malfliet Emma Coopman, Dina Verheyden, Govaart Haché, Roel Vansevenant, Korneel Van Neste © Wout Biesmans 2018

Vocem Flentium is with Dina Verheyden and 2 others.

1 year 10 months ago

Song for eternity!

Vocem Flentium updated their cover photo.

1 year 11 months ago

© Joke Swaan

Vocem Flentium

1 year 11 months ago

een ingetogen concert, geapprecieerd door een enthousiast publiek met Arnout Malfliet, Emma Coopman, Dina Verheyden, Govaart Haché, Emmanuel van der Beek, Roel Vansevenant © Joke

Vocem Flentium

1 year 11 months ago

Vandaag....niet te missen!
vrije toegang

Vocem Flentium is with Arnout Malfliet and 5 others.

2 years 1 week ago

Repetitie op een boot... het is eens wat anders 🎶

Vocem Flentium

2 years 1 week ago

Two more weeks...