Vocem Flentium

De emoties worden vertaald door de naakte stemmen van Vocem Flentium, die krachtig en teder tegelijk zijn.

Vocem Flentium, opgericht in 2014, is een professioneel vocaal ensemble dat zich toelegt op de rijke polyfone traditie. Die kende haar hoogtepunt in de vijftiende en zestiende eeuw.

Vocem Flentium ontleent zijn naam aan twee woorden uit Versa est in Luctum, een dodenmotet van Alonso Lobo (1555-1617). Die twee woorden (wenende stemmen) verwijzen niet alleen naar de vocale uitvoeringspraktijk, maar ook naar het karakter van het repertoire.

Emoties door de naakte stemmen van Vocem Flentium

Hoewel polyfonie nu eens intense vreugde, dan weer diep verdriet verklankt, haalt dat laatste gevoel – de melancholie – in deze muziek vaak de overhand. Geen extraverte exuberantie, wel zachte introspectie. Want misschien graaft de melancholie wel veel dieper in onze ziel dan de meest intense vreugde. De emoties worden vertaald door de naakte stemmen van Vocem Flentium, die krachtig en teder tegelijk zijn.

Polyfonie is zuivere en evenwichtige muziek. In een spel van these en antithese leidt de muziek de zangers steeds weer naar een synthese. Zoeken naar dat rustpunt, waarin de stemmen plots harmonisch boven elkaar staan, is de meest natuurlijke manier om de muziek te benaderen.

Vocem Flentium voert polyfonie uit in de overtuiging dat ze grenzeloos is en uiteindelijk de duisternis, die zij zelf bezingt, overwint.

Contact

Vocem Flentium heeft ook zijn eigen website : https://vocemflentium.be/nl/ , voor contactgegevens kan u op deze website terecht. Wilt u mij boeken voor freelance werk, neem dan een kijkje op mezzo sopraan, mijn freelance pagina.

Vocem Flentium

4 months 3 weeks ago

When this happens, it's usually because the owner only shared it with a small group of people, changed who can see it or it's been

Vocem Flentium is with Emma Coopman.

8 months 2 weeks ago

Zondagochtendgloren in de Eglise Saint-Martin in Tourinnes-La-Grosse. Met Arnout Malfliet, Emma Coopman, Govaart Haché en Wouter Bossaer.
© Joke Swaan

Vocem Flentium updated their cover photo.

8 months 2 weeks ago

©Joke Swaan

Vocem Flentium

8 months 3 weeks ago

Repetitie Vocem Flentium met een streepje muziek van Claude Gourdimel met Arnout Malfliet, Emma Coopman, Govaart Haché en Wouter Bossaer Max festival - Tourinnes -la

Vocem Flentium

8 months 3 weeks ago

Nu zondag 18 september 2022 6u 's morgens!
© Joke Swaan

Vocem Flentium

9 months 1 week ago

's Morgens vroeg... tussen hemel en aarde! met Arnout Malfliet, Emma Coopman,Govaart Haché, Wouter Bossaer

Vocem Flentium

9 months 1 week ago

Vocem Flentium in de kathedraal van Brussel met Arnout Malfliet, Emma Coopman © Joke Swaan

Vocem Flentium

9 months 3 weeks ago

Zondag 18 september 2022 om 6u 's ochtends St Maartenskerk, Tourinnes -La-Grosse met Emma Coopman, Govaart Haché, Wouter Bossaer ,Arnout Malfliet

Vocem Flentium

10 months 3 weeks ago

Zondag 18 september 2022 om 6u 's ochtends St Maartenskerk, Tourinnes -La-Grosse met Emma Coopman, Govaart Haché, Wouter Bossaer Arnout Malfliet