Emmarilin

Emmarilin is mijn soloproject waarin zang, keltische harp en diatonische accordeon elkaar ontmoeten in folkmuziek en ballades. Het repertoire nodigt uit tot intiem luisteren en/of balfolk dansen. De muziek schrijf ik zelf en voor mijn eerste liederenreeks, putte ik uit de eeuwenoude en beeldrijke Ierse poëzie.

Een mix van swingende en intieme balfolk.

Met een repertoire van een 20 tal zelfgeschreven nummers kan Emmarilin zorgen voor zo’n 2 uur dans- of luister plezier. Instrumentale nummers worden afgewisseld met vocale ballades waarbij de harp of de accordeon de gezongen melodieën ten dans begeleiden. De muziek laat de toeschouwer en danser meedeinen op het kleurrijke sferenpalet waar vurigheid, melancholie, dubbelzinnigheid en mystiek een ‘stem’ krijgen.

Jigs, tovercirkels, andro’s, schottishes, mazurka’s, walsen en een enkele “Kost ar c’hoat” en Polska. Al deze dansen kun je verwachten op een bal met Emmarilin. Bij aanvraag kan er ook een korte uitleg over de gespeelde dansen gegeven worden.

Organiseer je een evenement ?

Organiseer je een trouwfeest, festival, buurtfeest, bal of huiskamerconcert, contacteer me gerust via mijn contact formulier of door een email sturen op dit adres : emmarilin@emmacoopman.be.

Bubbelbal

Tenslotte kan je Emmarilin terug vinden op haar eigen youtube kanaal, hier speelt ze in de huiskamer, ideaal voor een housewarming.

Compilatie

Emmarilin

2 weeks 3 days ago

Bedankt Balhalla om mij uit te nodigen op jullie eerste editie! Een mooie herinnering aan een heel fijne avond!

Emmarilin updated their status.

3 weeks 6 days ago

When this happens, it's usually because the owner only shared it with a small group of people, changed who can see it or it's been

Emmarilin

1 month 2 days ago

De affiche 🌷

Emmarilin

1 month 1 week ago

Emmarilin speelt te dans te Gent op 8 juni, 20u. Van harte welkom

Emmarilin updated their cover photo.

1 month 1 week ago

Emmarilin

2 months 2 weeks ago

Wat een eer! Emmarilin opent op donderdag 25 augustus het festival! Iedereen van harte welkom om te komen dansen op de klanken van stem, harp

Emmarilin

3 months 8 hours ago

Op 16 april speelt Emmarilin ten dans op dit super gezellige festival! Iedereen van harte welkom!

Emmarilin

8 months 3 weeks ago

Wat een fijne avond bij Comsibal! Genoten van dit optreden en van de enthousiaste dansers! 🥰
En dank aan Hendrik voor deze prachtige foto!

Emmarilin

9 months 1 week ago

Emmarilin speelt op Com-Si-Bal te Wijgmaal. Van harte welkom om de beentjes los te gooien, te komen luisteren en weg te dromen.

Emmarilin

9 months 1 week ago

Muziek voor komen en gaan...
youtu.be/lLEsOpSrftM